Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

24 Mayıs İlkokulu açtığı sergiyle 81 ili tanıttı yüz yıllık kültürü yansıttı

81 İl(iz) Hepimiz Biriz” adlı proje çerçevesinde 81 ilin yerel ürünlerinin tanıtım afişleri hazırlandı. Her ilden sadece bir okulun seçildiği bu projeyi Denizli’de Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu temsil etti. 81 ilin afişlerinin tanıtıldığı sergide kültürel ürünlerde yerini aldı. Kültürel ürünlerin yer aldığı sergide 200 yıllık kömürle çalışan ilk ütüden, elektrik yokken kullanılan gaz lambasına kadar her şey vardı.

24 Mayıs İlkokulu açtığı sergiyle 81 ili tanıttı yüz yıllık kültürü yansıttı

    “81 İl(iz) Hepimiz Biriz” adlı proje çerçevesinde 81 ilin yerel ürünlerinin tanıtım afişleri hazırlandı. Her ilden sadece bir okulun seçildiği bu projeyi Denizli’de Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu temsil etti. 81 ilin afişlerinin tanıtıldığı sergide kültürel ürünlerde yerini aldı. Kültürel ürünlerin yer aldığı sergide 200 yıllık kömürle çalışan ilk ütüden, elektrik yokken kullanılan gaz lambasına kadar her şey vardı.

Türkiye genelinde eTwinning kapsamında yürütülen “81 İl(iz) Hepimiz Biriz” adlı proje çerçevesinde 81 ilden 81 okul ve öğretmenin katılımıyla yurdun yerel ürünlerinin tanıtıldığı afişler hazırlandı.

Projeyi Denizli’de Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu temsil etti. Sarayköy Belediyesi’nin de destek verdiği sergi 24 Mayıs İlkokulu’nda düzenlendi.

Sergiye, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, 24 Mayıs İlkokul Müdürü Osman Alacan, öğretmenler, öğrenciler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

81 şehrin afiş tasarımlarının yer aldığı serginin gezilmesinin ardından katılımcılar, öğrencilerin yerli malı haftası dolayısıyla hazırladıkları ürünleri inceledi. Daha sonra sergi salonunda 100 yılı aşkın kültürümüzde var olan ürünlerin yer aldığı sergi gezildi. Kültürel ürünlerin yer aldığı sergide 200 yıllık kömür ile çalışan ütü dikkatleri üzerine çekti.

İkramlar ise katılımcılara yer sofrasında verildi.

Tüm illerde eş zamanlı olarak açılan sergide 81 ilden gelen afişlern sergilendiğini belirten 24 Mayıs İlkokul Müdürü Osman Alacan, “Okulumuz sınıf öğretmeni Bihter Erbaş tarafından hazırlanan, ilimiz tanıtan afişi de 81 ilimizde yerini aldı. Projede Denizli afişini hazırlayan Denizlimizi tanıtan, temsil eden okul olmak bizi gururlandırdı. Belediyelerden, Milli Eğitim Müdürlüklerimizden ve turizmcilerden tam not ve tam destek aldı. Bize de Sarayköy Belediyesi proje sponsoru olarak destek vermiştir. Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a okulum ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Özbaş, “Sarayköy 24 Mayıs İlkokulu’nun “81 İl(iz) Hepimiz Biriz” adlı proje için seçilmesi ve Denizli’yi temsil etmesi bizleri çok gururlandırdı. Sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğitimde siz değerli eğitimcilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sarayköyümüzün adını eğitimde baş harflerle yazdıracağız” dedi.

                                  81 İL(İZ) HEPİMİZ BİRİZ PROJESİ NEDİR?

81 İliz Hepimiz Biriz projesinin hedefleri arasında öğrenciler de; yerli malı tüketiminin bilinçli olarak artırabilme, etkinlik esnasında yöresel ürünler ve markalar hakkında bilgi sahibi olmak, milli birlik ve beraberlik duygularını yaşatarak birlikte çalışmalara katılabilme, öğrencilerin genel kültür alanlarında araştırma yapabilme becerisini geliştirme, yaşadığı yörede üretilen ürünler hakkında bilgilerini görsel yolla anlatabilme ve eş güdümlü çalışabilme yer almaktadır.

24 Mayıs İlkokulu, diğer illerden katılan okullar ve öğrenciler 81 ili tanıtan afişleri 13 Aralık 2017 bugün tüm yurtta sergiledi.

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”