Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü!

81 İldeki Valiler ve İlçelerde Kaymakamlarla eş zamanlı olarak yapılan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı” İlimizde de Valimiz Ali Fuat Atik başkanlığında gerçekleştirildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü!

Valilik Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık başkanlığında video konferans sistemi ile düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’ Valimiz Sayın Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Cumhuriyet Başsavcı V. Vedat Kadri Özüer, Denizli Baro Başkan Yardımcısı Av. Ufuk Kök, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Veysel Yanık, Denizli 1. Aile Mahkemesi Hâkimi Serdar Ulutürk, Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Savcısı Mehmet Ali Kürkçü, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Nazmi Özkoç, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Din Hizmetleri Şube Müdürü Cengiz Oruç, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk, İl Göç İdaresi Müdür V. Sinem Demirkan, Denizli Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür V. Şerife Kır, Denizli Kadın Konukevi Müdür V. Tuğba Erşen Yüksel, Kadem İl Temsilcisi Aysel Harktı’nın katılımıyla gerçekleşti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla, 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti.

Ülkemizde de 2000’li yıllardan itibaren 25 Kasım her yıl çeşitli etkinliklerle anılmaya başlanmıştır. Gerçekleştirilen etkinlikler ile konuya ilişkin farkındalık ve duyarlılık yaratmak amaçlanmıştır.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede, önemli bir strateji belgesi olan ulusal eylem planlarımız, il eylem planlarımız, izleme mekanizmalarımız olan kurul ve komisyonlarımız ile kapsamlı bir mücadele çerçevemiz mevcuttur.

Şiddete maruz kalan bireylerin ihtiyaç duydukları hizmetleri zamanında ve etkin olarak sunan kurumsal hizmet birimlerimiz ile 81 ilimizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, Kadın konukevleri, Sosyal Hizmet Merkezleri - Kadın İrtibat Noktaları ve Alo 183 Sosyal Destek Hattı ile İçişleri Bakanlığı bünyesinde “Aile içi şiddetle mücadele Büro amirlikleri” ve Adalet Bakanlığı bünyesinde “Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlükleri” de şiddete maruz kalan bireylerin başvurduğu önemli kurumsal mekanizmalar arasında yer almaktadır. Koruyucu nitelikte olan İlimizde bulunan kurumsal mekanizmaların yanı sıra, şiddetin henüz ortaya çıkmadan bertaraf edilmesine yönelik önleyici çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu doğrultuda; seminerler, eğitimler, 25 Kasım haftası gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile konuya ilişkin farkındalık arttırılmaktadır. Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına verilen eğitim seminerleriyle birlikte, 29.09.2021 tarihinden bu yana il merkezi ve ilçelerde görev yapan toplamda 618 muhtara, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler” konulu eğitimlerimiz devam etmektedir.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede 2021-2025 dönemi için politika önceliklerini ortaya koyan, ilgili tüm tarafların katkı ve katılımlarıyla hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele IV. Ulusal Eylem Planı” 30 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bu kapsamda, Adalete Erişim ve Mevzuat, Politika ve Koordinasyon, Koruyucu ve Önleyici Hizmet, Toplumsal Farkındalık ile Veri ve İstatistik başlıklarıyla ele alınan 5 temel hedef ve bu hedeflerin gerçekleştirilebilmesi için 227 faaliyetten oluşan eylem planının yol haritası oluşturulmuştur. Plan döneminde önümüzdeki 4 yıl boyunca belirlenmiş hedef, strateji, faaliyetlerin yerelde benimsenmesi ve uygulanmasını sağlamak amacıyla;

22.09.2021 tarihinde, Valilik Konferans Salonunda, Valimiz Ali Fuat Atik’in başkanlığında, İlimizde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların üst düzey amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve

Değerlendirme Toplantısında 4. Ulusal Eylem Planının tanıtımına ilişkin sunum yapılmıştır. Bunun dışında;

14.09.2021 tarihinde, İl Jandarma Komutanlığında görevli ilgili personele,

17.09.2021 tarihinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığında görevli ilgili personele,

24.09.2021 tarihinde, Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezlerindeki Kadın İrtibat Noktasında görevli personel ile kadın, çocuk, yaşlı ve engelli bireylere hizmet veren yatılı Kuruluşlardaki ilgili personele,

28.09.2021 tarihinde, Denizli Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği (Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Bürosu), Merkezefendi Belediyesi Başkanlığı, Pamukkale Belediyesi Başkanlığı, İl Müftülüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Merkezefendi Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, Pamukkale Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, Merkezefendi İlçe Müftülüğü, Pamukkale İlçe Müftülüğü, Merkezefendi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Merkezefendi İlçe Nüfus Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Nüfus Müdürlüğü, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkezefendi İlçe Sağlık Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinde görevli ilgili personelin katılımlarıyla beş tanıtım toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantılarda; 4. Ulusal Eylem Planının tanıtımının yanı sıra, Kadına yönelik şiddetin, toplumun bütün kesimlerini etkileyen ve ilgilendiren küresel bir sorun olduğu, mücadelede tüm kurum kuruluşların ortak ve kararlı bir şekilde çalışmasının zorunlu olduğu üzerine vurgu yapılmıştır.

12 Kasım 2021 tarihinde yapılan Çalıştaya; İlimizde kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, Pamukkale Üniversitesi KASUAM, Denizli Barosu ve STK temsilcilerinden oluşan toplam 53 üye davet edilmiştir. İl Eylem Planının hazırlanması, uygulanması ve izlenmesi sürecinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu’nun çalışmalarını teknik düzeyde desteklemek, İl Eylem Planı'nın yıllık iş takvimini/planını hazırlamak, geçmiş yıla ait değerlendirme raporuna kendi kuruluşunun sorumlu olduğu faaliyetin gerçekleşip gerçekleşmediğini takip etmek ve İl Eylem Planın uygulanmasına ilişkin genel ilerlemeyi raporlamak, Planda belirtilen hedef ve alt hedef düzeyinde yapılan değişiklik önergelerini değerlendirmek, gelecek yılın iş takvimi/planının uygulanmasında izleme ve eşgüdümü sağlamak, uygulamadaki sorunları tespit ederek çözüm önerilerini Komisyon’a iletmek üzere ilgili kurum ve kuruluşların görevlendirdiği temsilcilerden oluşturulan “Teknik Kurul”un ilk toplantısı, “ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Denizli İl Eylem Planı Taslağı”na son halini vermek üzere “Çalıştay “ başlığı ile yapılmıştır.

24 Kasım 2021 tarihinde 81 İldeki Valiler ve İlçelerde Kaymakamlar başkanlığında eş zamanlı olarak yapılan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısında, KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması), Elektronik Kelepçe uygulamaları, şiddet uygulayanları rehabilite edici ve öfke kontrolünün sağlanmasına yönelik mevcut kapasitenin arttırılmasına için alınması gereken tedbirler, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Olayları Kayıt ve Risk Değerlendirme Formunun uygulanmasına yönelik değerlendirmeler, nüfusu 100.000’i geçen Belediyelerin Kadın Konukevi Açması, Adli Destek Ve Mağdur Hizmetleri Biriminin tanıtımının yapılması ve farkındalığının arttırılması, ŞÖNİM’lerin kurumsal kapasitelerinin arttırılması, EGM ve JGK’nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Birimlerinin kapasitesinin arttırılması, İl ve İlçelerde yapılan Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonlarının daha sık toplanması ve vaka bazlı gündem oluşturulması konuları değerlendirilmiştir. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu altında kurulan Teknik Kurul üyeleriyle 12 Kasım 2021 tarihinde yapılan çalıştayda, 2022-2025 yıllarını kapsayan İl Eylem Planı Taslağına son hali verilerek, Komisyon onayına sunulmuştur. İl Eylem Planında yer alan yukarıda sayılan gündem maddeleri değerlendirilip kabul edilerek, İlimizde bu konuda 4 yıl boyunca yapılacak faaliyetler belirlenmiştir.

Şiddetsiz bir dünya dileğiyle, Kadına Yönelik Şiddete Hep Birlikte Dur Diyelim…

denizli güncel haber saraykoy haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti