Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

15 yıllık gizemli cinayetin cezası müebbet!

İzmir'de Denizlili araba alıp satma işi yapan Orhan Karaoğlan şüpheli kaybında geçtiğimiz sene cinayete kurban gittiği ve iş arkadaşları tarafından öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Katil zanlıları hakkında müebbet hapis cezası istendi.

15 yıllık gizemli cinayetin cezası müebbet!

İzmir'de oto alım satım işi yapan 39 yaşındaki Orhan Karaoğlan ansızın ortadan kaybolması üzerine Denizli'de ki ailesi aramaya koyuldu. Günlerce ulaşılamayan Karaoğlan'ın şüpheli kaybı faili meşhul olay olarak rafa kaldırıldı. Geçtiğimi sene İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olayı tekrar araştırmaya başladı, o dönemde genç adamın iletişim halinde olduğu herkes takibe alınırken 40'ı aşkın kişinin ifadesine başvurulan olayda sır perdesi 14 sene sonra aralandı. Cinayette katil zanlıları Serkan Oğuz (45), çalışanları Mehmet Yüksel (48) ve Yakup Aldemir (44) tarafından, alacak verecek meselesi sebebi ile çıkan tartışma sonucunda Denizlili Karaoğlan'ın otomobilde emniyet kemeriyle boğulduğu, cesedini alkol ile yaktıklarını ve Manisa’nın Salihli ilçesindeki bir dereye atıldığı tespit edildi. 45 yaşındaki Serkan Oğuz’un başka bir suçtan dolayı şuan cezaevinde olduğu belirlenirken, diğer şüphelilerden Mehmet Yüksel Denizli’de, Yakup Aldemir ise İzmir’de yapılan operasyon ile gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 3 şüpheliler için İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde, “Tasarlayarak adam öldürme” suçundan dava açıldı. Davanın son duruşmasında tutuklulardan Yakup Aldemir ve taraf avukatları salondayken, diğer tutuklulardan Serkan Oğuz ve Mehmet Yüksel ise SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile davaya katıldılar.

Herkes birbirini yalanladı

Görülen duruşmada dinlenen sanıkların hepsi birbirlerinin suçladı. İddialardan en çarpıcı olanı başka bir suçtan dolayı şuan cezaevinde olan 45 yaşındaki Serkan Oğuz'dan geldi. Oğuz, Karaoğlan'ı öldürmeye 1 hafta önceden planladıklarını çünkü araç alım satımından kar etmedikleri için anlaşamadıklarını, Denizlili Karaoğlan'ı Buca'da bir ormanlık alana götürerek alkolün etkisindeyken kemer yada iple boğmayı  Yüksel ve Aldemir'in planladıklarının olduğunu söyledi. Mehmet Yüksek ise “Orhan’ı kurtarmak için hamle yaptım. Yakup Aldemir kafama silah doğrultup geri çekilmemi istedi. Karışmamamı söyledi. ‘Yoksa kafana sıkarım’ diyerek beni tehdit etti. Geri çekilmek zorunda kaldım. Orhan hareketsiz kalınca Serkan ve Yakup araçtan indiler. Tekrar bana silah doğrultup araca binip sürmemi istediler. Olayın korkusuyla panik halinde araca binip sürdüm” dedi.

''Tasarlayarak adam öldürme’ suçunu işledikleri kararına varıldığın söyleyen savcı, sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi.

izmir denizli cinayet faili meçhul orhan karaoğlan asayiş haber güncel haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
“Denizli’mize sadece ve sadece hizmet ettik”
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti
Yeniden Refah’ta istifa depremi “Vicdanım kabul etmedi” dedi ve istifa etti