Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Denizli CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun Rektör Kutluhan hakkında yaptığı basın açıklaması!

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın AK Parti Gençlik Kolları Üniversite Birimi ÜNİAK’ın düzenlemiş olduğu toplantıya katılmasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Rektör Kutluhan, siyaset yapacaksa önce görevinden istifa etsin” dedi.

Denizli CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun Rektör Kutluhan hakkında yaptığı basın açıklaması!

AKP iktidarında her alanda olduğu gibi rektör atamalarında da liyakat gözetmeden yapıldığını savunan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Pamukkale Üniversitesinde AKP’nin düzenlediği programa katılarak poz veren Rektör Kutluhan, siyasi olarak tarafsızlığını yitirmiştir. Denizli’mizin gözbebeği Pamukkale Üniversitesinin saygınlığına leke düşürmüştür. Üniversiteler bir siyasi partinin arka bahçesi değil, bilim yuvası olmalıdır. Rektör Kutluhan siyasete atılacaksa bir an önce görevinden istifa etmelidir” dedi.

AKP iktidarında üniversitelerde eğitim kalitesinin gerilediğini ve saygın üniversite sıralamalarında ilk 500’e hiçbir devlet üniversitesinin giremediğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Üniversitelerimizdeki bu çöküşün temel sorumlusu, AKP'nin otoriter tek adam rejiminin yanlış yükseköğretim politikalarıdır. AKP, iktidara gelişinin ilk yıllarından itibaren, hesapsız, plansız ve popülist bir yaklaşımla 'her ile bir üniversite' sloganı ile ihtiyaç analizi ve gerekli altyapı çalışmaları olmaksızın üniversite sayısını hızla artırmıştır. Bunu akademik kadrolaşma için bir fırsata çevirmeye çalışmıştır. 19 yılda üniversite sayımız neredeyse 3'e katlanmıştır. Altyapısız ve öngörüsüz biçimde ortaya çıkan bu artış, akademik öğretim ve araştırmada niteliksizleşmeyi beraberinde getirmiştir. Akademik personeli olmayan tabela üniversiteleri, öğrencisi olmayan bölümler ülkemizde sıradan haberler haline gelmiştir. İhtiyaç analizleri ve planlama yapılmadan açılan üniversiteler ülkemizin kısıtlı kaynaklarını heba etmiş, iyi bir eğitim almadan hak kazanılan diplomalar, mezunların üretim ve istihdam yaşamında başarılı olmalarını güçleştirmiştir. Bu yanlış ve öngörüsüz politikalar yüzünden Türkiye'deki üniversite mezunu işsiz sayısı 1 milyonu aşmıştır” dedi.

Başkan Çavuşoğlu, “AKP’nin, Bilim yuvası olması gereken üniversitelerin kalitesi atama rektörlerle her geçen gün daha da geriye gitmektedir. Tarafsızlığını yitiren Rektör Kutluhan, bir an önce istifa edip siyasete atılarak, üniversitelerimizin özerkleştirmek ve yeniden bilim yuvası haline getirmek için politikalar üretmelidir. CHP iktidarında rektörler hiçbir siyasi parti programına katılmak zorunda kalmayacak, rektörler iktidara değil, öğrencilere hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

denizli güncel haber saraykoy haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
Ege’nin en büyük çevre laboratuvarı 9 sertifika ile hizmet veriyor!
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ;  “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”
ZEYBEKCİ ÇAL HALKINA BÖYLE SESLENDİ; “OYUNUZU KİMSEYE VERMEYİN ÇAL’A VERİN”