Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Denizli'de "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Açılış Programı Yapıldı

Denizli İl Müftülüğü’nün organize ettiği "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Açılış Programı Delikliçınar Yeni Camii’nde yapıldı.

Denizli'de

 

     Yapılan programa Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, Pamukklae İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Vaizler, müftülük çalışanları, din görevlileri, basın mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Kur’an Ziyafeti ile başlayan program, Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın konuşmasıyla devam etti.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nda Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca her yıl bir temanın işlendiğini ifade eden Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, haftanın bu yılki temasının ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ olarak belirlendiğini söyledi.

Tarihimizin cami merkezli medeniyet oluşturmasında çok fazla örneklerle dolu olduğunu vurgulayan Müftü Aşık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sosyal hayatımızın en belirleyici noktasında camilerimiz olmalıdır. Camilerimizi sadece beş vakit namaz kılınan mekanın dışına çıkararak, ilim irfan yuvaları haline getirmek zorundayız. Buna en güzel örnek, Allah Rasulü (sav) döneminde Mescid-i Nebi; mabet olmasının yanı sıra manevi imara yönelik pek çok fonksiyon icra etmişti. Camilerimizin müştemilatlarında Kur'an Kursu ya da 4 - 6 Yaş Kur’an Kursu açılması milletimizin eğitim hayatına çok önemli katkılar sağlar. Özellikle buradan, bazı camilerimizin altında yer alan dükkânları kiraya veren derneklerimize sesleniyorum. Lütfen!. Camilerimizin altında yer alan işletmelerimizin kontratı bitince ya da anlaşarak güzelce boşaltmalarını sağlayalım. Buraların özellikle çocukların ve gençlerin Kur’an eğitimi alacağı mekanlara dönüştürülmesi için gayret sarf edelim ki, camilerimiz gerçekten Mescid-i Nebi’nin tarihte icra ettiği fonksiyonlara kavuşsun. Bize düşen; bu konuda hep beraber çalışmaktır.” dedi.

Program, Müftü Aşık’ın öğle namazını kıldırmasıyla devam etti. Daha sonra öğle namazına müteakip Hürriyet Ortaokul’undan gelen öğrenciler Delikliçınar Yeni Camii’yi ziyaret etti. İl Müftüsü Mehmet Aşık ziyaret eden öğrencilere, caminin tanıtımı yaparak, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” hakkında kısa bilgiler verdi.

 

Sırasıyla Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil ve Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla’da haftanın önemine binaen kısa konuşma yaptı.

 

Program, öğrencilere kitap, ayet-hadis kartelası hediye edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buld

script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇAVUŞOĞLU PERSONELİN TÜM İZNİNİ İPTAL ETTİ!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!
Babadağ Belediye Başkanı Kumral Kandili unutmadı!