Reklamı Geç
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">

Sarayköy'de organik bal sağımı başladı!

Doğal bal için bitki florası ideal konuma sahip olan Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde arıcılık yapan Ercan Öter mahsullerini almaya başladı. Yaklaşık 160 adet kovanı ile birlikte yetiştirdiği balları arazinin ortasında bulunan çadırın içerisinde süzen Öter vatandaşlara sahte bal konusunda uyarılarda bulunurken, organik yetiştirilen balın faydalarını sıraladı.

Sarayköy'de organik bal sağımı başladı!

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde bal üreticiliği yapan Ercan Öter arazide bulunan 160 adet kovanından balları süzmeye başladı. Bal süzme işlemini arazinin ortasında konuşlandırdığı çadırda yapan Öter ve arkadaşları sahte üretilen bal hakkında uyarılarda bulundu.

Sarayköy'de bulunan arazisinde 160 adet kovan sahibi olan Ercan Öter ''Burada bulunan çadırımızda bal sağımı yapmaktayız. Arıcılık mesleğini yaklaşık olarak 3 seneden beri yapmaktayım. Hobi olarak başladığım bu işte arılarım arttıkça gelir kaynağına dönüştü. Çok şükür kazanmaya devam ediyoruz. Şu anda mevcut 160 adet kovanım var. Sarayköy'de 13 tane arıcılık mesleğini yapan abimiz var. Bu sayı Sarayköy için çok az bence, inşallah önümüzdeki günlerde bu sayı daha da artar.'' ifadelerine yer verdi.

Ercan Öter'in arkadaşı ve arı sağım işlemini takip eden emekli öğretmenlerden ve arıcılardan Abdil Çoban ''Ben Buldanlıyım buraya Ercan Bey'in misafiri olarak geldi. Yaklaşık 25 yıldan bu yana arıcılık yapıyoruz. Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde bal üretimi konusunda çok muazzam bir kaynağı var. Balcılıkta bitki örtüsü çok önemlidir. Ama Sarayköy'de ki çiftçi arkadaşlara şunu söyleyebilirim ilaçlamalarını gece veya sabah erken saatlerde yaparlarsa çok memnun oluruz. Bu sene bildiğim kadarıyla bal verimi düşük. Âmâ Sarayköy'e baktığımız zaman verim konusunda güzel. Sarayköylü gençlere ben şunu söyleyebilirim ki tarımın dışında arıcılık mesleğine yönelmelerini tavsiye ederim.

ORGANİK BALIN FAYDALARI!
-Balın faydaları sağlık üzerinde oldukça etkilidir. -Ilık su ile tüketildiğinde vücutta depolanan yağın sindirilmesine yardımcı olur. -Yüksek kolesterol seviyesini düzenler, kontrol altına alır ve iyi kolesterol seviyelerini arttırır. -Şeker yerine doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilir. -Bağışıklık sistemini güçlendirir. Enfeksiyonlara karşı direnir. -Yüksek bir karbonhidrat kaynağıdır. Bu nedenle sporcuların dayanıklılığını ve performansını arttırır. Güç ve enerji sağlar. -Kanser önleyici ve anti-tümör özelliğine sahip olan balın faydaları kanser hastalığı üzerinde de oldukça etkilidir. Kanseri önlemeye ve ilerlemesini durdurmaya yardımcı olur. -İshal olma durumunda şiddetinin ve süresini kısaltır. -Mide komplikasyonlarını organik olarak tedavi eder. -Beyni güçlendirir, konsantrasyonu arttırır. -Geleneksel ilaçlarda doğal bir antiseptik olarak kullanılır. -Aynı zamanda balın faydalarından önemli olan bir özelliği de iltihap önleyici olmasıdır. Bakterileri temizler. Cilt maskelerinde kullanıldığında mevcut sivilcenin kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur ve nemi hapsederek cildi yumuşak hale getirir.

denizli güncel haber saraykoy haber
script async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-9506100484003570" crossorigin="anonymous">
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Zolan’a Bakan Şimşek’ten ziyaret!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!
Başkan Kepenek Çanakkale Zaferini katıldığı anma töreninde kutladı!